NIKON Z 400mm f/4,5 VR S Poglej v polni velikosti
Nikon

NIKON Z 400mm f/4,5 VR S

Koda: 11379

Uživajte v svobodi, ki jo prinaša neverjetno prenosni super teleobjektiv S-Line. Z lažjo prtljago lahko greste dlje. Fotografirajte iz roke in vsak posnetek bo popoln. Objektiv NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S odlikujejo velik doseg, sijajna ločljivost in udobna uporaba, zato vam ne bo nikdar napoti.

Več podatkov

Obvesti me, ko bo dobavljivo

Dobavljivost: Tega izdelka ni na zalogi

V košarico

3 699,00 €

Od divjih živali do športa in od hitrega dogajanja do oddaljenih portretov – z objektivom NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S je uresničljiv še tako zahteven posnetek. Izkoristite 400 mm goriščno razdaljo tega super teleobjektiva in osupljivo kakovost slike S-line v lahkem paketu, ki je nadvse primeren za potovanja.

Manj teže

Neverjetno prenosna zgradba objektiva NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S je razred zase. To je super teleobjektiv, ki tehta samo 1245 g (približno) in je skupaj dolg le 234,5 mm, zato ga imate lahko stalno pritrjenega na fotoaparat.

Prosto gibanje

Težišče tega super teleobjektiva je bližje ohišju fotoaparata, kar ustvarja optimalno ravnotežje za tekoče panoramske posnetke in gladko sledenje. Med panoramskim fotografiranjem iz roke lahko hitro pospešite in v trenutku ustavite gibanje.

400 mm in še kaj

NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S je združljiv z lahkimi telekonverterji 1.4x in 2x serije Z. Povečajte svoj doseg do 560 ali 800 mm z enako izjemno ločljivostjo in zelo malo dodatne teže ali dolžine.

Osupljiva kakovost slike

Od pnevmatik, s katerih leti zemlja, do počivajočega orla – izjemna optična zmogljivost tega super teleobjektiva vam omogoča, da na vsakem posnetku ulovite osupljive podrobnosti. Mehko ozadje, barve, jasnost in kontrast so odlični in snemate lahko brez skrbi glede bleščanja ali osvetlitve iz ozadja. Samodejno ostrenje je hitro, natančno in izjemno tiho. To je objektiv S-line, ki bo popoln partner vaši ustvarjalni viziji.

Enostavno upravljanje

Naj gre za fotografije ali videoposnetke: popolno uravnotežen NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S je zasnovan za udobno in tekoče fotografiranje. Sprednji ročaj spodbuja stabilno držo za fotografiranje. Zaradi intuitivne razporeditve gumbov, obročev in stikal lahko hitro prilagajate nastavitve, ne da bi morali umakniti pogled z iskala.

Vrsta

Nikonov bajonet Z

Format

FX

Goriščna razdalja

400 mm

Najbolj odprta zaslonka

f/4,5

Najmanj odprta zaslonka

f/32

Zgradba objektiva

19 elementov v 13 skupinah (vključno z lečo iz ED-stekla, 2 lečama iz Super ED stekla, lečo iz SR-stekla, lečami z nanokristalno prevleko ter sprednjo lečo s fluorovo prevleko)

Kot zajema

Format FX: 6° 10', format DX: 4°

Sistem ostrenja

Sistem notranjega ostrenja

Najmanjša razdalja ostrenja

2,5 m

Največje razmerje reprodukcije

0,16 x

Zmanjšanje tresljajev

Premikanje objektiva z zvočniškimi tuljavami (VCM)

Število lamel zaslonke

9 (zaobljena odprtina zaslonke)

Razpon zaslonke

f/4,5 do 32

Premaz

Nanokristalna prevleka, fluorova prevleka

Velikost navoja za filter

95 mm (P = 1,0 mm)

Premer x dolžina (razdalja od nastavka za objektiv)

Približno 104 mm x 234,5 mm (največji premer × razdalja od prirobnice za namestitev objektiva fotoaparata do konca objektiva)

Teža

Približno 1245 g (z nastavkom za stativ); približno 1160 g (brez nastavka za stativ)

Samodejno ostrenje

Da

Sistem notranjega ostrenja

Da

Ostrenje

Samodejni način, ročni način

Stikalo za omejitev ostrenja

Dva položaja: FULL (∞ do 2,5 m) in ∞ do 6 m

  •  

    ¹Na podlagi standardov CIPA: v načinu NORMAL je kompenzacija 5,5 stopnje dosežena, ko je objektiv pritrjen na brezzrcalni fotoaparat s slikovnim tipalom formata FX (35 mm).
    ²Pri uporabi objektiva skupaj s fotoaparatom Z 9 in sinhroniziranim VR je na voljo 6,0 stopnje kompenzacije.
    ³Gumb za nastavitev pomnilnika lahko aktivirate po posodobitvi vdelane programske opreme.
    ⁴Zaščita objektiva proti prahu in kapljanju vode ni zajamčena v vseh pogojih.

    Nikon si pridržuje pravico, da kadar koli in brez vnaprejšnjega obvestila spremeni videz, tehnične lastnosti in zmogljivost tega izdelka.


30 ostalih izdelkov v tej kategoriji: