NIKON Z 600mm f/4 TC VR S Poglej v polni velikosti
Nikon

NIKON Z 600mm f/4 TC VR S

Koda: 11479

NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S je svetlobno močan profesionalni super teleobjektiv s fiksno goriščnico za fotografe, ki fotografirajo šport in divje živali. Napredno samodejno ostrenje. Vgrajen telekonverter 1,4x. Posnetek vam ne bo ušel, pa naj se zgodi kar koli.

Več podatkov

Obvesti me, ko bo dobavljivo

Dobavljivost: Tega izdelka ni na zalogi

V košarico

17 249,00 €


Približajte se akciji in ujemite sleherno podrobnost

S 600-mm dosegom boste vedno v središču dogajanja, z vgrajenim telekonverterjem pa še bližje. Zato boste lahko pri vsakem fotografiranju s pridom izkoristili vse, kar vam ponuja ta svetlobno močan super teleobjektiv. Ostrina je izjemna po celotnem kadru tudi pri fotografiranju s široko odprto zaslonko, mehka ozadja pa so čudovito gladka in zaobljena. Vsaka podrobnost je upodobljena z osupljivo jasnostjo ne glede na to, kako hiter in nepredvidljiv je vaš motiv.

Še bolj se približajte s kratkim dotikom stikala

Vgrajeni telekonverter 1,4 x v trenutku spremeni ta 600-mm objektiv s fiksno goriščnico f/4 v 840-mm objektiv f/5,6. Visokozmogljiva optika zagotavlja dosledno neverjetno kakovost slike, telekonverter pa lahko aktivirate brez prilagajanja drže in ne da bi morali umakniti pogled z iskala. Za še bolj izjemen doseg lahko uporabite NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S s telekonverterji 1,4 x in 2,0 x serije Z.

Osupljivo samodejno ostrenje v objektivu

AF v objektivu uporablja Nikonovo zvočniško tuljavo Silky Swift (SSVCM) in optični dajalnik zasuka ABS – to je visokonatančno tipalo, ki položaj objektiva zaznava in sporoča z absolutno točnostjo. Od hitrega motošporta do nepredvidljivih divjih živali – izkoristite izjemno hiter zajem motivov, natančno sledenje in neslišno delovanje.

Zmogljiv VR poskrbi, da so slike izjemno ostre

Ko želite ostati v koraku z dogajanjem in s svetlobo, Nikonovo zmanjšanje tresljajev v objektivu poskrbi za stabilne posnetke in omogoča fotografiranje s časi zaklopa, ki so tudi za 5 stopenj daljši. Pri uporabi Nikonovega brezzrcalnega fotoaparata, ki podpira sinhroniziran VR, pa vam zagotavlja 5,5 stopnje prednosti. V vsaki svetlobi boste lahko naredili izjemno ostre posnetke brez zameglitve, tudi če fotografirate iz roke.

Pozabite na notranje odboje v objektivu

Mezoamorfna prevleka je Nikonova najboljša protiodsevna prevleka, ki temu super teleobjektivu omogoča neverjeten nadzor podvojenih virov svetlobe in notranjega odboja. Posnetki so jasni in ostri, pa naj fotografirate motive v protisvetlobi ali prizore z več viri svetlobe v kadru.

Vrsta

Nikonov bajonet Z

Format

FX

Goriščna razdalja

Brez vgrajenega telekonverterja: 600 mm. Z vgrajenim telekonverterjem: 840 mm.

Najbolj odprta zaslonka

Brez vgrajenega telekonverterja: f/4. Z vgrajenim telekonverterjem: f/5,6.

Zgradba objektiva

26 leč v 20 skupinah (vključno s 7 lečami v 4 skupinah v vgrajenem telekonverterju, 3 lečami iz ED-stekla, 1 lečo iz stekla Super ED, 2 lečama iz fluorita, 2 lečama iz SR-stekla, lečami z mezoamorfno in nanokristalno prevleko ter sprednjo lečo s fluorovo prevleko)

Kot zajema

Format FX: brez vgrajenega telekonverterja: 4° 10'. Z vgrajenim telekonverterjem: 3°. Format DX: brez vgrajenega telekonverterja: 2° 40'. Z vgrajenim telekonverterjem: 2°

Sistem ostrenja

Sistem notranjega ostrenja

Najmanjša razdalja ostrenja

Brez vgrajenega telekonverterja: 4,3 m. Z vgrajenim telekonverterjem: 4,3 m (merjeno od goriščne ravnine)

Največje razmerje reprodukcije

Brez vgrajenega telekonverterja: 0,14 x. Z vgrajenim telekonverterjem: 0,2 x

Zmanjšanje tresljajev

Premikanje objektiva z zvočniškimi tuljavami (VCM-ji), stabilizacija slike z VR (zmanjšanjem tresljajev)

Število lamel zaslonke

9 (zaobljena odprtina zaslonke)

Razpon zaslonke

Brez vgrajenega telekonverterja: f/4–32. Z vgrajenim telekonverterjem: f/5,6–45

Premaz

Nanokristalna prevleka, fluorova prevleka, mezoamorfna prevleka

Premer x dolžina (razdalja od nastavka za objektiv)

Približno 165 mm x 437 mm (največji premer × razdalja od prirobnice za namestitev objektiva fotoaparata do konca objektiva)

Teža

Približno 3260 g

Samodejno ostrenje

Da

Sistem notranjega ostrenja

Da

Ostrenje

Samodejni način, ročni način

Stikalo za omejitev ostrenja

Dva položaja: FULL (∞ do 4,3 m) in ∞ do 10 m

Priložena dodatna oprema

Pokrovček objektiva LC-K107 (sprednji), pokrovček objektiva LF-N1 (zadnji), sončna zaslonka HK-43, pas, torbica za objektiv CL-L3


30 ostalih izdelkov v tej kategoriji: