NIKON Z 135mm f/1,8 S Plena Poglej v polni velikosti
Nikon

NIKON Z 135mm f/1,8 S Plena

Koda: 11817

Vsake toliko se na trgu pojavi objektiv, ki spremeni pravila igre. NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena zagotavlja tako brezhibno zameglitev ozadja in tako hiter AF, da pred vami resnično ni več nobenih ovir. Vstopite v navdušujočo izkušnjo popolnosti.

Več podatkov

Obvesti me, ko bo dobavljivo

Dobavljivost: Tega izdelka ni na zalogi

V košarico

2 999,00 €

Brezhibna zamegljena ozadja

Objektiv Plena ustvari popolnoma okrogle kroge zameglitve, tudi pri fotografiranju z zaslonko f/1,8. Zamegljena ozadja so brez nepravilnosti in ovalnih oblik, pri čemer vam ni treba skrbeti glede barvnih napak ali vinjetiranja.

Izvrstno upodabljanje

Točkovni viri svetlobe žarijo kot jasno zaobljene točke, preden izzvenijo v zameglitev ozadja z elegantnimi prehodi in ohranjenimi krožnimi oblikami tudi v najbolj oddaljenih delih kadra.

Bajonet Z serije S-Line. Vrhunec. 

Z objektivom Plena, zasnovanim za popolnost, optična odličnost serije S-Line dosega neslutene višave. Od osupljive ostrine do popolne zameglitve ozadja temu objektivu ni para.
 

Objektiv, vreden občudovanja 

Oblikovan za popolno ravnovesje. V celoti izdelan iz trpežne, a lahke kovine. Z vgraviranim imenom Plena. Ta teleobjektiv s fiksno goriščnico 135 mm je mojstrovina v vsakem pogledu.
 

Novi objektiv bodo cenili fotografi z nadvse raznovrstnimi pristopi k fotografiranju in videoustvarjanju, ki želijo nadgraditi rezultate svojega dela predvsem na področju portretne, modne in poročne fotografije, zagotovo pa objektiv nagovarja nadvse širok krog fotografov, saj je hitra 135-milimetrska goriščnica dobrodošla tudi v športni in naravoslovni ter drugih zvrsteh fotografije

Nikonov široki bajonet Z odpira nove možnosti za oblikovanje objektivov in Plena te prednosti bajoneta Z v popolnosti izkoristi. Tako zagotavlja resnično enakomerno zamegljeno ozadje tudi v skrajnih vogalih kadra, pogosto neželena učinka vinjetiranja in mačjih oči pa sta praktično odsotna oz. nezaznavna. V kombinaciji s kompresijo perspektive, značilno za 135-mm goriščnice, je ločitev subjektov od ozadja resnično presenetljiva. Tudi pri fotografiranju subjektov s povsem odprto zaslonko pred kompleksnimi ozadji ali pri bližinskih posnetkih je mogoče še tako majhne podrobnosti s kristalno ostrino ločiti od ozadij z brezhibnim bokejem.

Plena se ponaša z doslej najbolj dovršenimi optičnimi lastnostmi in zmogljivostmi med vsemi NIKKOR Z objektivi serije S, pa tudi najvišjo vogalno svetlostjo, ki prekaša vse druge objektive serije S pri vrednosti zaslonke f/1.8; gre za objektiv z najvišjo ostrino in obenem najmanj vinjetiranja. Kombinacija zaslonke z 11 zaobljenimi lamelami in kompleksne optične zasnove s 16 optičnimi elementi v 14 skupinah zagotavlja, da so morebitne optične napake temeljito odpravljene.

Tudi pri fotografiranju s povsem odprto zaslonko so točkovni viri svetlobe, kot so zvezde ali mestne luči, ostri, okrogli in jasni, tako v sredi, kot po vogalih kadra, medtem ko je boke pri od zadaj osvetljenih subjektih brez napak, kot so sagitalna koma, globinska kromatska aberacija in notranjih odbojev svetlobe. Nikonova Plena svoje optične lastnosti nadgrajuje tudi z ekskluzivnim mezomorfnim premazom in premazom ARNEO, ki preprečujeta odbleske in notranje odboje svetlobe. Vrhunska optika med drugim vključuje tudi Nikonovo SR-steklo in asferični optični element.

Maximum Aperture
f/1.8
Minimum Aperture
f/16
Lens Mount
Nikon Z
Lens Format Coverage
Full-Frame
Angle of View
18° 10'
Minimum Focus Distance
2.7' / 82 cm
Maximum Magnification
0.2x
Optical Design
16 Elements in 14 Groups
Diaphragm Blades
11, Rounded
Focus Type
Autofocus
Image Stabilization
No
Filter Size
82 mm x 0.75 (Front)
Dimensions (ø x L)
3.9 x 5.5" / 98 x 139.5 mm
Weight
2.2 lb / 995 g

 

30 ostalih izdelkov v tej kategoriji: