SONY SEL15F14G Poglej v polni velikosti
Sony

SONY SEL15F14G

Koda: 11507

Z upodobitvijo objektiva G in zameglitvijo ozadja F1,4 ta 15 mm (35 mm polnega formata: 22,5 mm) nudi ta širokokotni glavni objektiv za ohišja APS-C dinamične perspektive. Vrhunsko delovanje in zmogljivost samodejnega ostrenja skupaj s kompaktno velikostjo nudita izjemno vsestranskost za fotografije ali filme.

Več podatkov

Obvesti me, ko bo dobavljivo

Dobavljivost: Tega izdelka ni na zalogi

V košarico

869,00 €

Objektiv G z veliko 15 mm zaslonko F1,4

Ta 15 mm širokokotni glavni objektiv za ohišja APS-C z osupljivim upodabljanjem in izrazito zameglitvijo ozadja F1,4 zagotavlja dinamične perspektive in izraznost. V kompaktnem objektivu, ki tehta le 219 gramov (7,8 unče), dobite izjemno ločljivost vse do robov slike ter minimalno odstopanje vidnega polja med ostrenjem pri snemanju filmov.

Sonyjeva tehnologija objektivov odpravlja odstopanje

Inovativna optična zasnova, ki vključuje tri asferične elemente, popravi ukrivljenost polja in odstopanje ter zagotavlja izjemno ločljivost v širokem 15 mm vidnem polju objektiva. En element iz ED-stekla (izjemno nizka razpršitev) in en element iz stekla Super ED dodatno zavirata barvno odstopanje in učinkovito zmanjšujeta obrobne barvne lise.

Osupljiva zameglitev ozadja pri fotografiranju od blizu

Najmanjša razdalja ročnega ostrenja 0,17 m (0,2 m pri uporabi samodejnega ostrenja) in največja povečava 0,15x (0,12x pri uporabi samodejnega ostrenja) tega objektiva vam omogočata, da se približate objektu in hkrati ustvarite čudovito zameglitev ozadja. Ustvarite posnetke objektov od blizu z globoko zameglitvijo ozadja za resnično nepozabne slike. Možnost snemanja od blizu pride prav pri snemanju filmov in fotografiranju.

Kompaktna in lahka zasnova

Zasnova, ki maksimalno izkorišča prednosti asferičnih elementov in kratke hrbtne razdalje, zagotavlja osupljivo optično zmogljivost v objektivu formata APS-C, ki je velik le 66,6 x 69,5 mm (2–5/8 x 2–3/4 palca) in tehta le 219 g (7,8 unče). Odlična izbira za širokokotne posnetke pokrajine, arhitekture, notranjosti in splošne posnetke.

Dva linearna motorja za izjemno samodejno ostrenje

Dva linearna motorja zagotavljata hitro in natančno samodejno ostrenje z odličnim sledenjem, ki povečuje zmogljivost ohišja fotoaparata za zajemanje odločilnih trenutkov na ulicah in pri podobnih motivih. Hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje z odličnim sledenjem je velika prednost pri snemanju filmov in fotografiranju.

Naravna, linearna odzivnost ročnega ostrenja

Ročno ostrenje z linearno odzivnostjo zagotavlja profesionalni občutek in odzivnost pri ročnem ostrenju, saj se obroček za ostrenje neposredno in linearno odziva na natančno ročno upravljanje. Ker z vrtenjem obroča za ostrenje neposredno upravljate ostrenje, je upravljanje med fotografiranjem in snemanjem videoposnetkov takojšnje in natančno.

Stabilni filmi z minimalnim vplivom dihanja

Najsodobnejša tehnologija objektiva v tem izjemnem izredno širokem objektivu z veliko zaslonko zmanjšuje neželeno odstopanje vidnega polja in premike vidnega kota pri ostrenju, kar omogoča visokokakovostno snemanje filmov in gladko ter prefinjeno izražanje.

Preskakovanje s preklapljanjem obročka za zaslonko

Obroč za zaslonko omogoča intuitivno upravljanje in hitro odzivnost, ki je potrebna za profesionalno uporabo. Vključuje tudi stikalo, ki vklopi ali izklopi klik zaslonke: VKLOPLJENO posreduje otipljive povratne informacije pri fotografiranju fotografij, IZKLOPLJENO pa omogoča nemoteno in tiho upravljanje pri snemanju filmov.

Prilagodljiv gumb za zaklep ostrenja

Z menijem fotoaparata lahko prilagodite funkcije gumba za zaklep ostrenja. Dodelite lahko funkcijo, ki jo pogosto uporabljate, kot je na primer povečava ostrenja. S prsti desne roke lahko stabilno držite fotoaparat, z levim palcem pa vklopite ali izklopite povečavo ostrenja.

Enostavna menjava ročnega/samodejnega ostrenja

Stikalo za ročno/samodejno ostrenja omogoča takojšen preklop med ročnim in samodejnim načinom ostrenja. Tako se lahko nemudoma odzovete na spreminjajoče se razmere fotografiranja in potrebe po ostrenju.

Gladko upravljanje za snemanje filmov

Zaradi izpopolnjenega notranjega mehanizma ostrenja ostaja dolžina objektiva med ostrenjem enaka, kar zagotavlja popolno ravnovesje in preprosto uporabo. Konstantno ravnotežje ter majhna velikost in nizka teža prav tako olajšajo iskanje ravnovesja na stojalu.

Na prah in vlago odporna zasnova

Na prah in vlago odporna zasnova nudi dodatno zanesljivost, ki jo potrebujete pri uporabi na terenu v zahtevnih pogojih.

30 ostalih izdelkov v tej kategoriji: