NIKON Z 24mm f/1,8 S Poglej v polni velikosti
Nikon

NIKON Z 24mm f/1,8 S

Koda: 10583

S tem svetlobno močnim 24-mm širokokotnim objektivom s fiksno goriščnico in zaslonko f/1,8, ki je močan v podrobnostih, pričakujte več. Z izpopolnjeno optiko in obsežno zaščito pred vremenskimi vplivi vam bo ta neverjetni objektiv polnega formata za brezzrcalni sistem odprl povsem nov svet.

Več podatkov

Obvesti me, ko bo dobavljivo

Dobavljivost: Tega izdelka ni na zalogi

V košarico

1 099,00 €

 

Ta objektiv se enako dobro znajde v tesnih prostorih in pri fotografiranju prostranih pokrajin ter mestnih panoram, zato lahko z njim fotografirate vsepovsod. Neverjetna ostrina od roba do roba in odlično delovanje pri šibki svetlobi – s tem objektivom boste razkrili podrobnosti, ki govorijo zgodbo. Izjemna optična zmogljivost na novo opredeljuje dojemanje sposobnosti širokokotnega objektiva z zaslonko f/1,8.

Resnična globina

Učinek bokeh je naravnega videza z gladkimi prehodi do robov kadra. Svetlobni viri so upodobljeni kot nežne točke. Tudi če zaslonko nekoliko zaprete, bodo rezultati vseeno osupljivi.

Neverjetne fotografije od blizu

Ker je najmanjša razdalja ostrenja zgolj 0,25 m, lahko nadzorujete kader – čisto od blizu pa do neskončnosti. Ostrina je neverjetna, tudi kadar z objektivom ostrite bližnje motive ali podrobnosti motiva.

Neverjetne podrobnosti

Nikonova protiodsevna nanokristalna prevleka zmanjšuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj, kar omogoča jasnejše slike ne glede na prizorišče fotografiranja. Celo točkovni viri svetlobe, kot npr. ulične svetilke, so natančno upodobljeni.

Ta 24-mm objektiv polnega formata s fiksno goriščnico snemalcem omogoča uravnoteženo perspektivo, ki je primerna tako za snemanje glavnih posnetkov kot za snemanje intervjujev in notranjosti. Skoraj neslišno samodejno ostrenje (AF) poskrbi, da do izraza pridejo tudi najtišji trenutki, neslišen nastavni obroč pa omogoča premik izostritve s popolno natančnostjo. Dihanje izostritve je skoraj povsem odpravljeno.

Format

FX/35 mm

Goriščna razdalja

24 mm

Najbolj odprta zaslonka

f/1,8

Najmanj odprta zaslonka

f/16

Zgradba objektiva

12 leč v 10 skupinah (z 1 lečo iz ED-stekla, 4 asferičnimi lečami in lečami z nanokristalno prevleko)

Kot zajema

Format FX: 84°, format DX: 61°

Sistem ostrenja

Sistem ostrenja zadaj

Najmanjša razdalja ostrenja

0,25 m od goriščne ravnine

Največje razmerje reprodukcije

Približno 0,15 x

Število lamel zaslonke

9 (zaobljena odprtina zaslonke)

Premaz

Nanokristalna prevleka

Velikost navoja za filter

72 mm (P = 0,75 mm)

Premer x dolžina (razdalja od nastavka za objektiv)

Pribl. 78 mm (največji premer) x 96,5 mm (razdalja od prirobnice za namestitev objektiva fotoaparata)

Teža

Približno 450 g

Ostrenje

Samodejni način, ročni način

Priložena dodatna oprema

Pokrovček objektiva LC-72B (sprednji), pokrovček objektiva LF-N1 (zadnji), sončna zaslonka HB-88, torbica za objektiv CL-C1



30 ostalih izdelkov v tej kategoriji: