SONY SEL1655G 16-55 F/2,8 G Poglej v polni velikosti
Sony

SONY SEL1655G 16-55 F/2,8 G

Koda: 10760

Sonyjev prvi zoom 16–55 mm (24–82,5 mm enak. polnemu formatu) APS-C s konstantno zaslonko F2.8 je kompakten, njegovo delovanje pa je primerljivo z objektivom serije G. Nova optična oblika omogoča izjemno ločljivost od kota do kota, po potrebi pa so na voljo tudi čudoviti učinki zameglitve ozadja. Kompakten, lahek in idealen za širok razpon subjektov.

Več podatkov

Obvesti me, ko bo dobavljivo

Dobavljivost: Tega izdelka ni na zalogi

V košarico

1 159,00 €

 

Visoka ločljivost po celotnem razponu zooma, tudi pri F2.8

Dva napredna asferična in dva asferična elementa zmanjšajo odstopanja za izjemno ločljivost od kota do kota objektiva G, trije elementi iz ED-stekla (izjemno nizka razpršitev) pa zmanjšajo prelivanje barv do skrajnosti. Sonyjev premaz Nano AR poveča odpornost proti odsevu in bleščanju za oster kontrast. Natančen nadzor sferičnega odstopanja in krožna zaponka z 9 lopaticami odpravite zameglitev ozadja.

Kompakten, lahek in svetel

Zaradi optimizirane in mehanske zasnove je teža v kompaktnem objektivu z zoomom F2.8 16–55 mm (24–82,5 mm enakov. polnemu formatu) zgolj 494 g (17,5 oz.). Ta objektiv se odlično obnese tako pri portretih kakor tudi pri vsakodnevnih posnetkih, skupaj s kompaktnimi ohišji serije E pa predstavlja zelo mobilen in obvladljiv sistem za širok razpon fotografiranja.

Linearni motor XD za hitro, natančno sam. ostrenje in sled.

V tem objektivu APS-C je uporabljena ista vrsta dinam. linearnega motorja XD (eXtreme Dynamic), ki izboljša delovanje v objektivih G serije Master. Linearni motor XD v celoti izkoristi potencialno hitrost ohišja fotoaparata, da lahko izostri in spremlja tudi hitro premikajoče se predmete z izjemno hitrostjo in natančnostjo. Ker je delovanje tiho, lahko videografi izkoristijo prednost stalne zaslonke F2.8.

Profesionalno upravljanje in zanesljivost

Gumb za zaklep ostrenja, stikalo za samod./ročn. ostrenje in ročno ostreje z linearno odzivnostjo za raznolikost upravljanja in natančnost pomagajo fotografirati v težkih in spremenljivih razmerah. Sprednji element je premazan s fluorom, da odbija vodo in umazanijo, objektiv pa je odporen proti prahu in vlagi za samozavestno uporabo v zahtevnih razmerah na prostem.


30 ostalih izdelkov v tej kategoriji: