NIKON AF-S 120-300mm f/2,8 FL ED SR VR Poglej v polni velikosti
Nikon

NIKON AF-S 120-300mm f/2,8 FL ED SR VR

Koda: 10695

Akcija. Moč. Čustva. Ta trpežni srednji zoom teleobjektiv pokriva vsestranski razpon goriščne razdalje od 120 do 300 mm s stalno svetlobno močjo f/2,8. Zaradi njegove optične zmogljivosti, ki je enakovredna zmogljivosti objektivov s fiksno goriščnico, in vrhunskega zajemanja motivov bodo vaše fotografije popolne tudi v zahtevnih pogojih šibke svetlobe.

Več podatkov

Obvesti me, ko bo dobavljivo

Dobavljivost: Tega izdelka ni na zalogi

V košarico

10 999,00 €

 

Rezultati na najvišji ravni

Izredna optična ločljivost tega objektiva omogoča, da posnamete neverjetno ostre slike ne glede na to, ali fotografirate v športni dvorani ali ponoči na prostem. Optična zasnova se ponaša s 25 elementi v 19 skupinah, vključuje pa tudi novo Nikonovo SR-steklo, ki temeljito odpravlja barvne napake. Prevleka ARNEO in nanokristalna prevleka preprečujeta podvojene vire svetlobe ter notranji odboj.

Vznemirljiva natančnost 

Stalna zaslonka f/2,8 zagotavlja udobno hitrost in natančno upravljanje globinske ostrine v celotnem razponu zooma, kar omogoča uporabo 1,4- ali 2,0-kratnega telekonverterja ob  neokrnjeni zmogljivosti samodejnega ostrenja.

Natančno sledenje motivu

Funkcija samodejnega ostrenja kot pri teleobjektivu s fiksno goriščnico sledi hitro premikajočim se motivom, tudi če je njihovo gibanje nepredvidljivo. Elektromagnetna zaslonka skrbi za natančno osvetlitev pri fotografiranju velikega števila slik na sekundo.

Vrhunska stabilnost 

Nikonov sistem zmanjšanja tresljajev (VR) omogoča uporabo do štiri stopnje daljšega časa zaklopa, tudi ko uporabljate telekonverter. Sistem VR se aktivira v trenutku, ko vklopite fotoaparat. Način zmanjšanja tresljajev SPORT VR zanesljivo sledi hitro se premikajočim motivom.

Izjemen kontrast

AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR je prvi objektiv, ki uporablja Nikonovo ED- in SR-steklo za preprečevanje barvnih napak in kome. Modra svetloba (v kratkovalovnem delu spektra), ki jo je težje nadzorovati, je zdaj kompenzirana, kar zagotavlja ostrejše slike in boljši kontrast. Barvne napake so znatno zmanjšane tudi pri fotografiranju z največjo svetlobno močjo.

Goriščna razdalja

120–300 mm

Najbolj odprta zaslonka

f/2,8

Najmanj odprta zaslonka

f/22

Zgradba objektiva

25 elementov v 19 skupinah (z eno lečo objektiva iz ED-stekla, dvema elementoma iz fluorita, eno lečo iz SR-stekla, lečami z nanokristalno prevleko in prevleko ARNEO ter sprednjo lečo s fluorovo prevleko)

Kot zajema

Format FX: od 20° 20' do 8° 10', format DX: od 13° 20' do 5° 20'

Najmanjša razdalja ostrenja

2,0 m od goriščne ravnine pri vseh položajih zooma

Največje razmerje reprodukcije

0,16 x

Število lamel zaslonke

9 (zaobljena odprtina zaslonke)

Velikost navoja za filter

112 mm (P = 1,0 mm)

Premer x dolžina (razdalja od nastavka za objektiv)

Pribl. 128 mm (največji premer) x 303,5 mm (razdalja od prirobnice za namestitev objektiva fotoaparata)

Teža

Približno 3250 g

Priložena dodatna oprema

Pokrovček objektiva LC-K103 (sprednji), pokrovček objektiva LF-4 (zadnji), sončna zaslonka HK-41, torbica za objektiv CL-L2, pas LN-2



30 ostalih izdelkov v tej kategoriji: